Colostrum Hydrofluid heeft speciale liefhebbers gevonden.
De Colostrum Hydrofluid is ontwikkeld als microbioomverzorging met een speciale focus op mensen met eczeem. Nu heeft de Hydrofluid gelukkig ook zijn weg gevonden naar mensen met rosacea.Rosacea is een chronische ontstekingsziekte van de huid die terugkerende episoden van roodheid, pustels en verwijde adertjes veroorzaakt, vooral bij vrouwen boven de 30.
Recente wetenschappelijke bevindingen suggereren dat rosacea, net als eczeem, ook kan zijn gekoppeld aan het microbioom van de huid.
Mensen met rosacea hebben een verhoogde kolonisatiedichtheid van de huidmijt Demodexwaarvan het skeletachtige omhulsel een ontstekingsreactie van het immuunsysteem van de huid teweegbrengt. De Demodexmijt zelf is op zijn beurt geassocieerd met de bacterie Bacterium oleronius. Dit micro-organisme produceert op zijn beurt eiwitten die een allergische en ontstekingsreactie van het immuunsysteem van de huid.
De bacterie Staphylococcus epidermidis, die een natuurlijke inwoner van de huidflora is, komt vaker voor bij rosacea. Wetenschappelijke onderzoeksresultaten tonen aan dat S. epidermidis een verschillende verschijningsvormen bij verhoogde huidtemperatuurzoals het geval is bij rosacea als gevolg van verhoogde bloedstroom. Het produceert een gewijzigd repertoire van eiwitten dat het immuunsysteem van de huid activeert en de symptomen van rosacea kan verergeren.
De afwezigheid van bepaalde bacteriën kan ook een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de huid. Cutibacterium acnes verteert vetten aan het huidoppervlak, waardoor een zure pH ontstaat en de huid soepel wordt. Op een huid met rosacea komt aanzienlijk minder C. acnes voor dan op een gezonde huid.
Bij de samenstelling van Colostrum Hydrofluid hebben we grote nadruk gelegd op een minimaal irritatiepotentieel en maximale huidverzachting en opbouw van de huidbarrière, alsmede het in balans brengen van het huidmicrobioom. De pH-waarde komt overeen met die van een gezonde huid en de ingrediënten van de colostrum maken het voor S. epidermidis moeilijk om de huid te koloniseren, waardoor er mogelijk ruimte ontstaat voor C. acnes. Interactie met de huidmijt Demodex en de daarmee geassocieerde bacterie B. oleronius is tot op heden niet onderzocht.